En lækker granola med quinoa, perfekt på din yoghurt eller skyr til morgenmad eller som mellemmåltid.
Quinoaen giver granoalen en ekstra sprød konsistens. Den hjemmelavede granola er lavet på en blanding af ahornsirup, brun farin og kokosolie, som gør den ekstra sød og sprød. Sammen med citronskal, får den et lækkert syrligt twist.
Du kan nemt varriere nødder og frø alt efter hvilke du bedst kan lide.
Du skal bruge (1 portion):
100 g quinoa
300g havregryn
50g solsikkekerner
50g græskarkerner
50g kokosmel
50g hakkede mandler
1 tsk. ren vaniljepulver
2 spsk. brun farin
3 spsk. ahornsirup (eller anden form for sirup/honning)
2 spsk. kokosolie
Skal af ½ citron
Fremgangsmåde
- Skyld quinoan i koldt vand og sig det fra igen.
- Bland quinoa og havregryn med solsikkekerner, græskarkerner, mandler kokos og vaniljepulver.
- Bland farin, ahornsirup, kokosolie og citronskal sammen i en gryde og lad det smelte.
- Hæld blandingen over de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen.
- Kom müslien på en bageplade med bagepapir og bag det ved 180 grader i ca. 25 minutter. Vær meget opmærksom på at røre rundt i det ca. hvert 10 minutter, så du er sikker på, at det ikke brænder på.
- Lad müslien afkøle før du kommer det i en lufttæt beholder.
Hvordan er quinoaen, når man ikke koger den?? Havde tænkt på at lave noget lignende, men ville koge quinoaen inden den kommer i ovnen 🙂
God weekend! xx
Anna // http://healtybanana.wordpress.com
Hej Anna.
Quinoaen bliver rigtig lækker sprød. Jeg har ikke selv prøvet at koge den inden jeg kom den i ovnen, men tvivler på at den vil blive lige så sprød, og det er jo netop det, man er ude efter, når man laver en granola, der skal toppes på yoghurten. God fornøjelse med det!
Kh. Christina