En hjemmelavet salsa, er meget lækre end den du kan købe, og så ved du også præcis hvad du spiser, når du laver den helt fra bunden. Du kan selv justere den i forhold til hvor stærk du ønsker den, og hvis du er glad for løg og hvidløg, kan du sagtens tilsætte det til opskriften.

Du skal bruge (2 personer):

3 store tomater
1 forårsløg (kun den grønne del)
1½ spsk. jalapenos
1 spsk. balsamico eddike (eller rødvinseddike)
1 tsk. sukker
1 spsk. ketchup
Tørret chilli eller frisk efter behov
Salt og peber

Fremgangsmåde

    1. Snit forårsløget og jalapenos og bland det sammen med balsamico eddike, sukker, ketchup, chilli, salt og peber.
    2. Blend blandingen med en stavblender.
    3. Hak tomaterne meget fint og bland det sammen med den blendede masse.
    4. Hvis du synes massen er lidt for tynd, kan du evt. si noget af væden fra.
    5. Lad salsaen trække et par timer og server den som tilbehør eller dip.