Det er så nemt at lave sin egen mayonnaise, og smager meget bedre end den du kan købe. Det eneste du skal være opmærksom på, når du laver en mayonnaise, er at den kan begynde at skille. Det er derfor vigtigt at tilsætte lidt olie ad gangen. Hvis den begynder at skille, er det ikke være end at starte fra ny eller evt. tilsætte lidt mere æggeblomme.

Vælg en smagsneutral olie som ikke er for dominerende i smagen. Jeg bruger oftest en solsikkeolie.

Denne her mayonnaise er en klassisk mayonnaise uden smag, men du kan sagtens variere den og tilsætte chili for at lave en chili mayo, hvidløg for at lave en aioli, estragon, paprika eller andre krydderurter.

Opskrift på hjemmelavet mayonnaise

Du skal bruge (1 portion): 

2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. dijon sennep
1 tsk. citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Smagsneutral olie (ikke koldpresset)

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommer, sennep, citronsaft, salt og peber sammen med et piskeris.
  2. Tilsæt olien langsomt og pisk mayonnaisen indtil mayonnaisen har optaget olien.
  3. Smag til med salt, peber, sennep og citronsaft.