Pizza med kartoffel smager helt vidunderligt og sammen med serrano skinke, pesto og rucola bliver det ikke bedre.

Opskrift på pizza med kartoffel og serranoskinke

Du skal bruge: 

Pizzadej

3dl lunkent vand
30 g gær
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
200g grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
250g durummel eller tippo 00

Olieblanding til pizzatopping

3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. timian
Friskkværnet salt

Fyld

3 store kartofler
1 rød peberfrugt
½ rødløg
2 spsk. pinjekerner
1 håndfuld frisk basilikum
2 pakker serranoskinke
1 håndfuld rucola
2 spsk. god grøn pesto

Fremgangsmåde

Pizzadej

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt olivenolie og salt.
  2. Tilsæt grahamsmel og dernæst durummel lidt efter lidt.
  3. Ælt dejen grundigt – gerne med en røremaskine.
  4. Lad dejen hæve i 1½ time.
  5. Del dejen i to og rul den ud i passende pizzastørrelser – dejen skal være tilpas tynd, så bliver den ekstra sprød.
  6. Kom pizzaerne på bageplader med bagepapir.

Olieblanding til pizzatopping

  1. Bland alle ingredienserne sammen.
  2. Pensel hver pizza med olieblandingen og drys evt. lidt ekstra timian over.

Fyld

  1. Skyl kartoflerne grundigt og skær dem i tynde skiver – gerne med et mandolinjern.
  2. Skær peberfrugt og rødløg i tynde ringe og fordel kartofler, peberfrugt og rødløg på pizzaen og top med pinjekerner.
  3. Kom pizzaerne i en forvarmet ovn en af gangen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 20minutter.
  4. Tag pizzaen ud af ovnen og fordel stykker af serranoskinke, pesto, rucola og friske basilikum.