Madbrød er noget af det lækreste at tage med på madpakken. Et lækkert svampet brød som du ikke behøver at have fingrene i for at bage det. Brødet her er lavet på skyr, havregryn og gulerødder, som giver en lækker svampet konsistens.
Se også opskriften på sandwichbrød med spinat eller gulerodsboller, som også fungerer godt i madpakken.
Opskrift på madbrød med gulerødder
Du skal bruge (1 stort brød):
5 dl lunkent vand
25g gær
1 dl skyr
2 dl solsikkekerner
1 tsk. salt
1 tsk. akaciehonning
50g havregryn
250g revne gulerødder
450g hvedemel
150g fuldkornsmel
1 spsk. mælk til pensling
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt skyr, revne gulerødder, solsikkekerner, salt og honning og rør godt rundt
- Tilsæt først havregryn, fuldkornsmelet og til sidst hvedemelet. Dejen skal hænge sammen, men må stadig gerne være en smule klæbrig.
- Lad dejen hæve tildækket i en times tid.
- Flad dejen ud på en bradepande med bagepapir og lad det efterhæve i ½ time.
- Pensel brødet med lidt mælk inden det bages i ovnen.
- Bag brødet i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 40-45minutter.
- Lad brødet køle af og skær det ud i passende stykker.
Hejsa!
De ser læææækre ud!
Hvordan er kalorieindholdet i hele portionen? Og hvor mange stykker bliver der ca.?
Hej Camilla.
De er super lækre og svampede. Perfekte som sandwich i en ellers kedelig madpakke 🙂
Jeg mener jeg fik ca. 16 brød ud af det, men det afhænger også af hvor store du ønsker dem.
Jeg har beregnet kalorieindholdet i dem, som ligger på ca. 170 pr. brød, hvilket svarede til hvis du spiste 2 stk rugbrød til frokost i stedet.
Jeg ville uploade den præcise oversigt over beregningen, men det ser desværre ikke ud til, at det kan lade sig gøre her, men hvis du er interesseret, så sender jeg den gerne til din mail.
Mvh. Christina 🙂
Tusinde tak – det er ganske fint! 😉