Lækre, luftige boller med chiafrø, der koldhæver natten over, og er nemme at bage morgenen efter. Chiafrøene er rige på protein, omega-3 fedtsyrer og fibre. og bidrager med en knasende effekt til brødet.
Bollerne er gode til morgenbordet med smør og ost, men gør sig også godt i madpakken som sandwichboller.
Opskrift på boller med chiafrø
Du skal bruge (8 store boller):
7 dl koldt vand
2 dl skyr
5g gær
18g salt
1/2 dl chiafrø
1kg hvedemel
Fremgangsmåde
- Kom vand og skyr i en skål, smulr’ gæren heri og rør den ud til den er opløst.
- Tilsæt salt og rør rundt indtil det er opløst.
- Kom chiafrø i og dernæst hvedemelet lidt efter lidt. Ælt det hele godt sammen – hvis du har en røremaskine, så lad den køre ved høj hastighed i ca. 8 minutter.
- Lad dejen hæve på køl natten over eller minimum 8 timer.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i 1 time.
- Form dejen til boller med to skeer og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag bollerne i ovnen ved 250 grader varmeluft ovn i ca. 21 minutter til bollerne er gyldenbrune og bunden er hård.