Lasagne er en klassiker, og en ret som de fleste elsker. Her er lasagnepladerne skiftet ud med plader lavet af squash som skæres tyndt. Kødsaucen er fyldt med lækre grøntsager.

Lasagnen er god til dig som lever glutenfrit eller bare ønsker at skære ned på indtaget af kulhydrater eller op for grøntsagerne.

Du skal bruge (4 personer):

½ lille knoldselleri
2 gulerødder
3 forårsløg
450g hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater (400 g)
2 tsk. tørret oregano
1 håndfuld basilikumblade
1/4 muskatnød
Friskkværnet salt og peber
1 spsk. sukker
1 squash
2 friske mozzarella
Friskrevet parmesanost
Olivenolie til stegning

Topping:
Friske basilikumblade

Fremgangsmåde

  1. Skyld og riv knoldselleri og gulerødder. Snit forårsløget fint. Sautér knoldselleri, gulerødder og forårsløg i varm gryde med olivenolie i 4-5 minutter.
  2. Kom kødet i gryden, og lad det brune.
  3. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med oregano, salt, peber og sukker. Hak den friske basilikum og kom også den i saucen.
  4. Lad saucen simre under låg og omrøring i mindst 15 minutter. Smag den til.
  5. Skær squashen i ca. ½ cm tynde, aflange skiver.
  6. Saml lasagnen ved først at komme lidt af kødsaucen i et ovnfast fad, dernæst et lag med squash, mere kødsauce, et lag squash, mere kødsauce, den første mozzarella i skiver, squash og til sidst kødsauce. Top med den sidste mozzarella i skiver og friskrevet muskatnød.
  7. Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 20-30 minutter, eller til osten er gylden.
  8. Lad lasagnen trække i minimum 20 minutter. Server den lun med friskrevet parmesanost og basilikumblade.