Chili con carne er fyldt med en masse gode og mættende proteiner – både fra vegetariansk og animalsk protein – fra henholdvis det magre oksekød og de røde bønner.
Chili con carnen tager ikke lang tid at lave. Det er en nem ret, som kan varrieres på mange forskellige måder alt efter hvad du har i køleskabet. Hvis du har nogle grøntsager liggende, kan du med fordele også tilsætte dem til retten. Det kunne f.eks. være rød peber, gulerødder eller bladselleri. Det er altid en god idé at snige nogle grøntsager ind i simre retter.
Du kan selv justere indholdet af chili i din egen chili con carne. Hvis du bruger en frisk chili, er det vigtigt at være opmærksom på at smage på den inden det kommes i maden. Der er stor forskel på smagen af chili – endda også selvom chilien er fra samme pakke!! Smag på chilien oppe ved roden, og kom den mængde i du ønsker.
Denne chili con carne indeholder også lidt kanel, og derudover er den rundet af med lidt mørk chokolade for at give den ekstra dybde. Retten kan sagtens laves uden, hvis ikke man bryder sig om det, men jeg synes retten fuldendes med disse to ingredienser.
Opskrift på chili con carne
Du skal bruge (4 personer):
1 finthakket løg
1 presset fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 tsk. kanel (evt. en kanelstang som tages op af retten igen)
1 tsk. tørret chili eller finthakket chili efter smag
450g hakket oksekød 3-7 %
3 spsk. hakkede soltørrede tomater
1 dåse hakkede tomater
2 stk. mørk chokolade minimum 70 %
1 dåse røde kidney bønner
Friskkværnet salt og peber
1 håndfuld friske koriander
Olivenolie til stegning
Topping:
Cremefraiche
Friske koriander
Groft brød
Fremgangsmåde
- Start med at varm en gryde op og kom olivenolie på.
- Spidskommen, kanel, hvidløg og chili tilsættes. Rør rundt i et par minutter og skru dernæst ned for varmen.
- Tilsæt det hakkede kød og lad det brune.
- Når kødet er brunet tilsættes hakkede tomater og soltørrede tomater.
- Hak en håndfuld friske koriander fint og tilsæt det i gryden.
- Kom chokoladen i og lig låg på gryden og lad det simre i en halv times tid eller længere. Retten får dybde og bliver mere smagfuld jo længere retten får lov til at simre.
- Tilsæt de røde kidney bønner og varm dem godt igennem.
- Smag chili con carnen til med friskværnet salt og peber.
- Server chili con carnen med creme fraiche, groft brød og friske koriander.
2 stk chokolade er et vist begreb. alle opskrifter bør nævnes i gram.
Hej Kim
Sikke dog en opmuntrende besked du kommer med 🙂
I min verden burde ingen krydderier mm. nævnes i gram, men i stedet være et spørgsmål om tilsmagning. Vi har alle forskellige smagspræferencer, så jeg mener det bør være op til den enkelte. Personligt bryder jeg mig ikke om for meget om kanel og chokolade i min chili con carne, men hvis du elsker det, så synes jeg du skal give den gas!
Vh. Christina
mmmh.. Ser lækkert ud!
Hej Cathrine
Chili con carne er noget af det bedste her i vintertiden, hvis du spørger mig 😀 Tak for den søde kommentar 🙂
Kh. Christina
Hvor ser det altså bare lækkert ud 🙂
Hej Karina
Deres findes ikke noget bedre end en varm portion chili con carne her i vintertiden 😀
Kh. Christina
Uhm, det ser så lækkert ud 😀
Mange tak Sofie 🙂
Er du stoppet helt med at blogge?
Hej Cecilia.
Jeg har netop uploadet et indlæg i dag, som jeg håber kan give svar på dit spørgsmål. Jeg er klar på at blogge en helt masse igen, nu hvor min travle periode er ovre, og jeg kan love dig for at det bliver spændende – der vil komme en masse updates fra New York, som jeg netop rejser til her på onsdag. Håber du fortsat vil følge med.
Mange knus Christina
MUMS det ser godt ud – må jeg hvis heller prøve at lave i weekenden 😉 Helt enig med dig – passer perfekt til denne årstid 🙂
Charlotte
http://www.fit-mom.bloggersdelight.dk
EN personlig blog om at være mor, komme i form efter fødslen og træning.
Smut forbi bloggen hvor du pt kan vinde bogen “Fit på 100 dage”
Held og lykke med det – og ja det er lige hvad man har brug for her i kulden!
Det lyder spændende – den må jeg smutte forbi 🙂
KH