Efterårspizzaer med rodfrugter er noget af det lækreste. Her i form af gulerod, pastinak og rødbede, som bidrager med en utrolig lækker sødme, og gør sig godt sammen med friske skiver af serrano.

De små pizzaer er lavet på speltmel og er rigtig gode at tage med madpakken.

Du skal bruge (8 minipizzaer): 

Pizzadej

3 dl lunkent vand
20g gær
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
150g groft speltmel
250g sigtet speltmel

Tomatsauce

1 stor håndfuld frisk basilikum
1 dåse tomatkoncentrat
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. tørret timian
Friskkværnet salt og peber

Pizzafyld

2 gulerødder
1 pastinak
2 rødbeder
3 forårsløg
2 kugler frisk mozzarella
2 pakker seranoskinke
1 håndfuld frisk basilikum

Fremgangsmåde

Pizzadej

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt olivenolie, salt og sukker.
  3. Rør den grove speltmel i og tilsæt dernæst det sigtede lidt efter lidt.
  4. Ælt dejen godt sammen. Den skal være nogenlunde fast, men da speltmel suger meget vand til sig, er det vigtigt, at du holder igen, så dejen ikke bliver for tør.
  5. Lad dejen hæve 1 halv time tildækket ved stuetemperatur.

Tomatsauce

  1. Hak basilikummen groft og bland det sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Smag til med salt og peber.

Fyld og færdiggør pizzaerne

  1. Skræl gulerødder, pastinak og rødbeder og skyl dem grundigt.
  2. Skær rodfrugterne i tynde snitter – gerne med et mandolinjern.
  3. Kog gulerødder og pastinak i ca. 2-3 min (rødbeden skal ikke koges med, da den vil farve de øvrige grøntsager lyserøde – sørg for at holde dem adskilt)
  4. Hak forårsløg fint.
  5. Del pizzadejen i 8 portioner og rul den ud til små minipizzaer med en kagerulle.
  6. Fordel tomatsaucen på pizzaerne og top med mozzarella, rodfrugter og forårsløg.
  7. Bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 15-20 minutter til osten er gylden og bundene er sprøde.
  8. Fordel seranoskinke på pizzaerne og top med frisk basilikum.