De lækreste flødeboller med en bund af marcipan og et skønt sødt og syrligt skum med havtorn og ingefær.
Hjemmelavede flødeboller med et rustikt look er uden tvivl bedre end dem du kan købe i supermarkederne.
Flødeboller er ikke det nemmeste af give sig ud i, og tager lidt tid, hvis du ikke har prøvet det før. Men det er nu alligevel et sjovt lille projekt, som både børn og voksne kan kaste sig ud i. Heldigvis kommer der det lækreste resultat ud af det, og det kan være svært ikke at spise dem allesammen.
Opskrift på flødeboller
Du skal bruge (ca. 15 stk)
300g marcipan
250g sukker
75g vand
110g glukose (kan købes i fx Super Best eller Føtex)
140g æggehvider
15g sukker
1 knivspids ren vanilje
2 spsk. frysetørret havtorn
Stødt ingefær
Pynt:
200g god 70% chokolade
Frysetørrede hindbær
Kokosmel
Marcipanbunde
- Start med at tænd ovnen på 180 grader.
- Rul dernæst marcipanen ud i ca. 0,5 cm tykkelse og lav små bunde af den (brug evt. et æggebæger eller lignende).
- Kom marcipanstykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca 5-8min (afhængig af tykkelse og den ovn du bruger). Hold øje med dem, de skal kun være let gyldne ellers bliver de alt for hårde.
- Tag bundende ud af køleskabet og lad dem køle helt af.
Ingefær- og havtornskum
- Kom 250 g sukker, vand og glukose i en gryde og kog det op til det har præcis 117 g.
- Imens karamellen koger, blandes de 15 g sukker og æggehvider. Pisk kun ganske let og kort.
- Hæld dernæst den varme karamel direkte ned til æggehviderne, imens der stadig piskes. Skru elpiskeren op på den højeste hastighed og pisk til skummet er helt fast og skålen kan vendes på hovedet (det tager minimum omkring 20min.)
- Knus ca. 2 spsk havtorn med en morter.
- Del blandingen op i to skåle og tilsæt ½ tsk ren vanilje til hver. Kom dernæst henholdsvis knust havtorn og ingefær (ca. 2 spsk) i hver sin blanding. Smag og tilsæt mere hvis du ønsker en kraftigere smag
6. Kom skummet i engangssprøjtepose med en stor glat 20 mm. tyl i (jeg brugte faktisk bare en plastikpose med hul i – men det giver helt klart et bedre resultatet med ens sprøjtepose.
7. Sprøjt nu skummet på de afkølede marcipanbunde. De må gerne få en høj og flot top. - Sæt flødebollerne i køleskabet imens du tempererer chokoladen.
Chokoladeovertræt
- Bring en gryde med vand i kog og smelt dernæst chokoladen over et vandbad – Lad det ikke bliver alt for vamt.
- Top dernæst flødebollerne med chokoladen – Der findes mange forskellige teknikker, men den jeg brugte, var at komme chokoladen ovenpå flødebollerne med en ske. Det kan være meget svært, hvilket nok også er grunden til mit rustikke resultat. Sørg for at dække fyldet helt og pynt dem dernæst med frysetørrede hindbær og kokosmel.
- Opbevar flødebollerne i køleskabet. De smager allerbedst dagen efter, når de har fået lov til at sætte sig.