På de kolde og triste efterårsaftener, findes der ikke noget bedre end en varm suppe at varme sig på. Rodfrugter er jo netop i sæson lige nu, så hvorfor ikke udnytte det.
Jeg havde en helt masse rodfrugter liggende i mit køleskab, og de skulle bruges til noget godt. Det blev derfor til en cremet suppe med gulerod, pastinak og kokosmælk, toppet med sauterede gulerødder, forårsløg og revet ingefær.
Du skal bruge (ca. 2 personer):
350g gulerødder
100g pastinak
3 forårsløg
1/2 rød chili
10g frisk ingefær
6 dl boullion
1 lille dåse kokosmælk (125 g)
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
Olie til stegning
Topping:
1 gulerod
50g græskarkerner
1 forårsløg
5g frisk ingefær
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødder og pastinak og skær begge dele i grove stykker.
- Sautér grøntsagerne i varm gryde med olie i 5-10 minutter under omrøring.
- Snit forårsløg og chili fint, skræl ingefæren og riv den på et rivejern.
- Kom forårsløg, chili og ingefær på panden sammen med de andre grøntsager, og lad det simre i 2 minutter.
- Kom boullionen ved, kom låg på og lad det hele koge i 20 minutter indtil grøntsagerne er blevet helt møre.
- Blend suppen til en ensartet masse med en stavblender, tilsæt kokosmælken og kom den tilbage i gryden og lad den simre i 5 minutter.
- Smag suppen til med citron, salt og peber. Tilsæt evt. mere boullion, hvis du ønsker suppen mere flydende.
- Skræl guleroden og sker den i mindre tern.
- Varm en pande op med lidt olie og lad gulerødderne stege på panden i et par minutter og tilsæt græskarkernerne, og rist indtil de bliver sprøde.
- Snit ingefær og forårsløg fint og top suppen med ristede gulerødder og græskarkerner, snittet forårsløg og ingefær.
Mums, lyder vildt lækkert! Elsker selv suppe her til den kolde tid. Men har et enkelt spørgsmål: kommer den ikke til at være lidt kvalmsød? altså, har føret lavet pure af gulerod og andre rodfrugter, hvilket blev rigtigt godt, men det blev sådan lidt kvalmende sødt i længden.
Tak for en god blog!
/Daniel
valsbyblog.dk
Hej Daniel
Kan godt forstå hvad du mener, det er jo selvfølgelig smag og behag. Jeg er helt vild med den søde smag, som jo får lidt kant fra soja, chili og ingefær. Det du evt. kan gøre, er at erstatte de 100g pastinak med 100g kartoffel i stedet, er sikker på det også vil blive vellykket!
Kh. Christina
Har 2 kg gulerødder liggende, og manglede lidt inspiration til hvad de skulle bruges til – så denne opskrift kommer som kaldet! Tak!
Hej Cecilia. Er glad for at høre, at inspirationen kan bruges. Jeg havde netop samme problem, og det er skønt at få brugt sine rester i stedet for at skulle smide dem ud. Nu har jeg frosset en masse suppe ned, så er der nem aftensmad på de dage hvor der er travlt. Held og lykke med det 🙂
Kh. Christina
Hej Christina. Jeg tænkte på, om suppen kan fryses ned? Jeg tænker nemlig at lave en kæmpe portion til de kommende kolde måneder. Vh Louise
Hej Louise. Det kan den sagtens, så gør endelig det. Det er så dejlig nemt, når man har fryseren fyldt godt op 🙂
Kh. Christina