Hjemmelavet koldskål er noget af det bedste. Her får du opskriften på den dejlige koldskål med jordbær, toppet med honningristet müsli.
Jordbærkoldskålen indeholder mindre sukker end en almindelig koldskål, og får sin sødme fra danske jordbær. Den er lavet uden æg men på tykmælk, så den stadig får en cremet konsistens.
Opskrift på jordbærkoldskål
Du skal bruge (4 personer):
1 vaniljestang
1 bakke danske jordbær
1/5 l tykmælk (kan erstattes med A38)
1/5 l kærnemælk
2 spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
Tilbehør:
Friske jordbær
Honning müsli
Fremgangsmåde
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt sukker, så det fordeles. Vask og nip jordbærene.
- Kom vaniljesukker jordbær, tykmælk, kærnemælk, sukker og citronsaft i en blender og blend til massen er ensartet.
- Smag til og tilsæt evt. mere citron eller sukker.
- Server koldskålen med friske jordbær og hjemmelavet honning müsli eller kammerjunker.
Nam nam nam nam nam nam nam, jeg er så ked af at jeg ikke fikk været der igår!!!!!
JA, vi skulle have vist hvornår det var planen vi skulle lave det, så vi kunne ha’ fået det rykket til når du kommer tilbage igen næste gang :/ Laver det til dig når du er i København og sommeren er kommet tilbage! 😀
For det første, tak for en dejlig og IKKE fanatisk sundhedsblog. Det er fedt. Jeg eeelsker også koldskål, og fandt en opskrift på sunde kammerjunker. http://nannahau.com/protein-koldskal-og-grove-protein-kammerjunker/ – de skal dog have lidt mere i ovnen end der står, men det er et meget godt alternativ 🙂
Hej Patricia
Tusind tak for de søde ord, jeg er glad for at høre du synes om min blog. Jeg går rigtig meget op i at have en sund livsstil, med nogle sunde hovedmåltider. Min livsstil ser jeg selv som realistisk, da jeg elsker at bruge tid i et køkken uden at det bliver alt for dyrt og uoverskueligt med for mange ‘mærkelige’ ingredienser. Dermed også sagt at jeg elsker god mad, der smager af noget, gode alternativer til slik og andre tomme kalorier, men at jeg bestemt heller ikke holder mig igen – hellere en ekstra løbetur, for at kunne nyde det jeg netop har lyst til!
Opskriften ser rigtig god ud, den må jeg helt sikkert snart prøve!!! Mange tak for linket 🙂
Vh. Christina