Hjemmelavet koldskål er noget af det bedste. Her får du opskriften på den dejlige koldskål med jordbær, toppet med honningristet müsli.

Jordbærkoldskålen indeholder mindre sukker end en almindelig koldskål, og får sin sødme fra danske jordbær. Den er lavet uden æg men på tykmælk, så den stadig får en cremet konsistens.

Opskrift på jordbærkoldskål

Du skal bruge (4 personer):

1 vaniljestang
1 bakke danske jordbær
1/5 l tykmælk (kan erstattes med A38)
1/5 l kærnemælk
2 spsk. sukker
1 spsk. citronsaft

Tilbehør:
Friske jordbær
Honning müsli

Fremgangsmåde

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt sukker, så det fordeles. Vask og nip jordbærene.
  2. Kom vaniljesukker jordbær, tykmælk, kærnemælk, sukker og citronsaft i en blender og blend til massen er ensartet.
  3. Smag til og tilsæt evt. mere citron eller sukker.
  4. Server koldskålen med friske jordbær og hjemmelavet honning müsli eller kammerjunker.