Hjemmelavede, sunde påskeæg lavet på dadler, banan, mandler og kakao, vendt med chokolade og toppet med frysetørrede bær og hakkede nødder.
Påskeæggene er nemme at lave, dog kan massen godt være klistret at arbejde med. Det er derfor vigtigt, at den stilles på køl inden den trilles til kugler, og igen stilles på frys, inden de dyppes i chokoladen.
Opskrift på sunde påskeæg
Du skal bruge:
1 dl mandler
125g dadler uden sten
½ banan
2 tsk. kakao
1 tsk- pulverkaffe opløst i en smule kogende vand
1 spsk. friskpresset appelsinsaft
1 spsk. kokos
100g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Blend mandlerne til mel i en foodprocessor eller minihakker. Kom de øvrige ingredienserne i og blend til en ensartet masse.
- Stil massen på køl i et par timer, så massen bliver nemmere at arbejde med.
- Tril massen til runde kugler – det gøres bedst ved at fugte hænderne ind i mellem, da massen kan være klistret at arbejde med.
- Kom kuglerne i fryseren i en time, så de er nemme at dyppe i chokoladen.
- Smelt chokoladen over et vandbad og kom kuglerne ned i den smeltede chokolade ved hjælp af to gafler.
- Pynt æggene med frysetørrede hindbær og hakkede hasselnødder.
- Lad æggene køle helt af i køleskabet.