Her finder du opskriften på den lækreste risotto med svampe, parmesan og trøffelolie.

Opskrift på svamperisotto

Du skal bruge (4 personer):

350g svampe
1 stort løg
20 g smør
4 dl risottoris (ca. 160 g)
8 dl grønsagsbouillon
2 dl hvidvin
20g parmesan
1 håndfuld frisk persille
Salt og friskkværnet peber

Servering:
Frisk persille
4 laksefileter
Groft brød

Fremgangsmåde

  1. Skyld svampene godt og skær dem i kvarte. Steg dem ved kraftig varme i en gryde med smør, indtil de bliver gyldnebrune. Tag svampene fra.
  2. Hak løget fint. Smelt smørret i gryden og svits løgene indtil den bliver brune. Tilsæt ris og svits i et minuts tid.
  3. Tilsæt hvidvin 1 dl af gangen og lad det trække ind i risene.
  4. Kom bouillonblandingen ved risene 1 dl af gangen og lad det trække ind ved at lade risottoen simre under låg ved svag varme og under jævnlig omrøring.
  5. Når risottoen er færdig må der stadig gerne være lidt bid i risene.
  6. Riv parmesanen og hak persillen. Vend det i risottoen sammen med svampene og smag til med salt og peber. Top med friskhakket persille og server med laks og groft brød.