Her finder du opskriften på den lækreste risotto med svampe, parmesan og trøffelolie.
Opskrift på svamperisotto
Du skal bruge (4 personer):
350g svampe
1 stort løg
20 g smør
4 dl risottoris (ca. 160 g)
8 dl grønsagsbouillon
2 dl hvidvin
20g parmesan
1 håndfuld frisk persille
Salt og friskkværnet peber
Servering:
Frisk persille
4 laksefileter
Groft brød
Fremgangsmåde
- Skyld svampene godt og skær dem i kvarte. Steg dem ved kraftig varme i en gryde med smør, indtil de bliver gyldnebrune. Tag svampene fra.
- Hak løget fint. Smelt smørret i gryden og svits løgene indtil den bliver brune. Tilsæt ris og svits i et minuts tid.
- Tilsæt hvidvin 1 dl af gangen og lad det trække ind i risene.
- Kom bouillonblandingen ved risene 1 dl af gangen og lad det trække ind ved at lade risottoen simre under låg ved svag varme og under jævnlig omrøring.
- Når risottoen er færdig må der stadig gerne være lidt bid i risene.
- Riv parmesanen og hak persillen. Vend det i risottoen sammen med svampene og smag til med salt og peber. Top med friskhakket persille og server med laks og groft brød.