Opskrift fra Christinabønding.dk
Tomatsauce til pizza
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 6 pizzaer
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tørret oregano
- 5 kviste frisk timian (eller 1 spsk tørret)
- 1½ spsk tomatkoncentrat
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 spsk sukker
- Friskkværnet peber
- 1 tsk salt
- Olivenolie til stegning
Snit løg og hvidløg fint. Sauter dem i en varm gryde med olie i et par minutter.
Tilsæt krydderier og tomatkoncentrat og lad det svitse med under omrøring.
Kom hakkede tomater, sukker, salt og peber i saucen og lad den simre under låg i mindst 15 minutter - gerne i et par timer hvis der er tid.
Blend saucen til en lind masse med en stavblender og smag den til.
Lad saucen køle helt af før du topper den på dine pizzabunde.