Opskrift fra Christinabønding.dk
Risotto med asparges
Udskriv

Opskrift på risotto med asparges og ærter

Samlet tid40 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 2 personer

INGREDIENSER

Persilleolie

  • 1 dl olivenolie
  • 1 bundt persille

Risotto

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 300 g risottoris
  • dl hvidvin
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 50 g frisk parmesan
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 150 g grønne asparges
  • 300 g ærter i bælg
  • Olivenolie til stegning

FREMGANGSMÅDE

Persilleolie

  • Kom olie og persille i en foodprocessor. Blend det sammen.Kom blandingen i en sigte, og sig persillen fra, så du har en grøn olie tilbage.

Risotto

  • Pil og snit løg og hvidløg fint. Sauter dem i en varm gryde med olie.
  • Skru op for varmen og tilsæt risottorisene og rør rundt i et par minutter.
  • Tilsæt hvidvinen og rør rundt indtil den er fordampet. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risene. Rør jævnligt rundt. Fortsæt indtil risene er møre, men med bid i.
  • Riv parmesanen på et rivejern og tilsæt det til risene sammen med salt og masser af friskkværnet peber. Smag risottoen til.
  • Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær den i mindre stykker. Svits dem på en pande med olie i et par minutter.
  • Pil ærterne ud af bælgen og tilsæt både ærter og asparges til risottoen.
  • Server risottoen i skåle og dryp med persilleolien og friskkværnet peber.