Opskrift fra Christinabønding.dk
Vegetarisk mexicansk lasagne
Udskriv

Opskrift på mexicansk lasagne

Tilberedning30 min
Ovntid25 min
Samlet tid55 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexikansk
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

Tomatsauce

  • 1 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 200 g gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 majskolbe (kan erstattes med 1 lille dåse majs)
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 pakke friske lasagneplader
  • 100 g cheddarost

Bechamelsauce

  • 50 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • ¼ muskatnød
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Guacamole

  • 2 avocadoer
  • 1 spsk limesaft
  • 2 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 knivspids cayennepber

Desuden

  • Frisk koriander

FREMGANGSMÅDE

Tomatsauce

  • Snit hvidløg og forårsløg fint. Svits det på en varm pande med olie i et par minutter.
  • Kom spidskommen, røget paprika, cayennepeber og tomatkoncentrat i panden og lad det svitse med i et par minutter, men uden at det bliver brændt. Tilsæt hakkede tomater.
  • Riv gulerødderne på et rivejern, skær peberfrugten i mindre tern og hak koriander groft. Pil bladene af majsen og skær majsene af kolben med en kniv. Tilsæt grøntsagerne til tomatsaucen sammen med salt og peber. Lad saucen simre – gerne i mindst 10 minutter. Tilsæt kidneybønner og smag tomatsaucen til.

Bechamelsauce

  • Smelt smøren i gryden ved middel varme. Tilsæt mel under omrøring med et piskeris og pisk indtil smøren har suget melet til sig.
  • Kom lidt mælk i ad gangen under omrøring.Riv muskatnødden i, tilsæt salt og peber og lad bechamelsaucen koge videre ved svag varme indtil den er jævn. Smag den til.

Saml lasagnen

  • Saml lasagnen i et ovnfast fad. Kom først et lag tomatsauce, bechamelsauce og dernæst friske lasagne plader i. Fortsæt på denne måde i tre lag og slut af med bechamelsaucen og revet cheddarost.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter til lasagnepladerne er al dente.

Guacamole

  • Mos avocadoerne med en gaffel og bland de øvrige ingredienser i. Smag den til.

Servering

  • Server lasagnen med frisk koriander og guacamole.