Opskrift fra Christinabønding.dk
Porretærte
Udskriv

Opskrift på porretærte med bagte tomater

Forberedning30 min
Tilberedning1 t
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

INGREDIENSER

Bagte tomater

  • 250 g cherrytomater
  • Olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Tærtedej

  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 1 dl skyr
  • ½ dl olivenolie
  • ½ tsk salt

Tærtefyld

  • 2 porrer
  • 100 g feta
  • 100 g optøet spinat
  • 6 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Pynt

  • Frisk timian

FREMGANGSMÅDE

Bagte tomater

  • Halver cherrytomaterne, kom dem på en bageplade med bagepapir og vend dem med olivenolie, salt og peber.
  • Bag tomaterne i 30 minutter ved 180 grader varmluft ovn.

Tærtedej

  • Kom alle ingredienserne til tærtedejen i en skål og ælt dem godt sammen.
  • Smør en tærteform med olie, pres tærtedejen ud med fingrene og op langs kanten.
  • Prik huller i bunden med en gaffel og forbag tærten i 10 minutter ved 200 grader varmluft ovn.

Tærtefyld

  • Skyl og snit porrerne og kom dem i bunden af den forbagte tærtebund. Smulr’ fetaen over porrerne.
  • Vrid den optøede spinat rigtig godt for vand og fordel den over tærten.Pisk æg, mælk, hakket timian, salt og peber sammen med en gaffel. Hæld det over tærtefyldet og pres fyldet lidt ned. Kom bagte tomater på og bag tærten i 30 minutter ved 200 grader varmluft ovn.
  • Top med frisk timian.