Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sød kartoffel fritter

Dette indlæg er udgivet i samarbejde med luxplus.dk// Sponsoreret indhold.

Det kan være en udfordring at få sød kartofler ligeså sprøde som kartofler, medmindre du frituresteger dem. Med denne her opskrift, kan du springe friturestegningen over, og i stedet vende sød kartoflerne med polenta (majsmel) og slutte bagetiden af på grillfunktion. Det vil resultere i de lækreste sprøde sød kartofler.

Server sød kartoffel fritterne som tilbehør til hjemmelavede burgere, eller som tilbehør til alt fra kød, fish and chips eller vegetarretter – helst med rigeligt aioli on the site. Opskriften her er helt simpel, men du kan også tilsætte friske eller tørrede krydderurter som timian eller rosmarin inden de bages i ovnen.

Opskrift på sød kartoffel fritter

Du skal bruge (4 personer):

1200 g sød kartoffel 
6 spsk. smagsnetural olie
6 spsk. polenta 
Salat og peber 

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skyl sød kartoflerne. Skær dem i tynde skiver – det er vigtigt de er tynde, hvis kartoflerne skal blive helt sprøde.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir. Kom kartoflerne herpå og vend dem med olie, polenta, salt og peber.
  3. Bag dem i ovnen i 45 minutter ved 200 grader varmluft hvoraf de sidste 5 minutter er ved grillfunktion, hvis muligt. Kartoflerne er færdige når de er sprøde.
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *