Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Æggekage med asparges

Æggekage er lynhurtig at lave, og der findes ikke en nemmere aftensmad på travle hverdage, hvor du gerne vil diske op med et sundt og mættende måltid. Brug sæsonens grøntsager i æggekagen som her, hvor den er fyldt med fennikel og sommerens grønne asparges. Top æggekagen med purløg på klassisk vis, sprødt serranoskinke og server med ristet rugbrød.

Æggekagen kan sagtens serveres vegetarisk, og serranoen kan varieres med røget laks eller bacon.

Opskrift på æggekage med asparges

Du skal bruge (2 personer):

15 grønne asparges
1 løg
1 fennikel
6 æg
1 dl mælk
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Olivenolie til stegning

Tilbehør:
140g serranoskinke
4 skiver rugbrød
1 spsk. olivenolie
Havsalt
1 håndfuld frisk purløg

Fremgangsmåde

  1. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær den i mindre stykker. Pil løget og snit det fint. Skær fennikel i tynde skiver. Opvarm en pande med olie og steg fennikel og løg i et par minutter.
  2. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen med en gaffel. Tilsæt æggemassen til panden med fennikel. Kom låg på og lad æggekagen simre ved middel varme i ca. 10 minutter til æggemassen er stivnet.
  3. Kom imens serranoskinke på en bageplade med bagepapir. Skær rugbrødene i halve, smør med olie og drys med havsalt. Bag begge dele i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter til de er sprøde.
  4. Server æggekagen. Drys med salt og friskkværnet peber. Top med serranoskinke, klippet purløg og server med ristet rugbrød.
Christina Bønding
0

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *