Annonce for Orkla

Hvad er levertran?

Levertran, også kaldet tran i daglig tale, indeholder flerumættede omega-3 fedtsyrer, som bl.a. EPA og DHA. Studier har vist, at EPA og DHA bidrager til en normal hjertefunktion. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA. Derudover bidrager DHA til at vedligeholde et normalt syn og normal hjertefunktion. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA. Fedtsyrerne er essentielle, hvilket betyder, at vi ikke selv kan danne dem, men skal have dem tilført via kosten.

Får du nok fed fisk i din hverdag?

I en dansk kost, er det forholdsvist nemt at få dækket behovet af omega 6 fedtsyrer, som fås fra blandt andet nødder, avocado og olivenolie. Til gengæld kan det være mere udfordrende, at få dækket behovet for omega 3. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 350g fisk om ugen, hvoraf 200g er fra fed fisk som makrel, sild og laks. Hvis det er svært for dig at spise tilstrækkelig med fisk, kan et tran tilskud være et godt supplement.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber omega 3?

Der er stor forskel på de omega 3 tilskud, du kan købe på markedet. Kvaliteten og mængden af EPA og DHA varierer meget! Derfor skal du være opmærksom på indholdet af EPA og DHA, i den fiskeolie du indtager. Jo højere mængde af de to fedtsyrer, jo færre tabletter eller mindre mængde skal du spise for at få dækket det daglige behov for omega 3. Et godt tip er derfor at kigge på varianterne på omega 3 hylden og sammenligne indholdet af EPA og DHA inden du beslutter dig, hvilket variant du vil købe.

Kapel eller flydende fiskeolie?

Du kan du vælge, om du vil købe et tilskud som kapsel eller i flydende form. En af fordelene ved at indtage den flydende levertran er, at den fx kan blandes i en smoothie eller juice så smagen camoufleres (se opskrift nedenfor).

Test af Møller’s Tran

Møller’s Tran findes i flydende form i tre forskellige smagsvarianter – neutral, citrus og frugtsmag. 1 tsk. (5ml) Møller’s tran svarer til 1200mg omega-3 fedtsyrer, hvoraf 600mg er DHA og 400mg er EPA. Fiskeolien indeholder også vitamin A, D og E. Vitamin A bidrager til vedligeholdelsen af et normalt syn og immunsystem, mens vitamin D bidrager til vedligeholdelse af normale knogler og et normalt immunsystem. Vitamin E er vigtig for at holde tranen frisk. Da vitamin E er en antioxidant, vil vitaminet hjælpe til at fiskeolien ikke bliver harsk.

Bæredygtig og ren levertran

Selve fiskeriet og den efterfølgende bearbejdning af Møller’s Tran er udført på en ansvarlig og bæredygtig måde. Det kan du være forsikret om, ved at tjekke om din levertran er certificeret af den uafhængige non-profit havmiljøorganisation Friend of the Sea. Møller’s Tran er lavet af norsk arktisk torsk fra rene havområder i Lofoten og Verstålen i Norge. Ved at bruge fisk fra rene områder, mindskes indholdet af forurenede stoffer og tungmetaller.

Hvornår skal du indtage fiskeolien?

Du kan indtage den, når det passer dig bedst – både imellem eller i forbindelse med måltider. Hver opmærksom på, at Møller’s Tran kan holde sig 3 måneder i køleskabet.

Obs! Gravide og børn under 1 år, bør kun indtage Møller’s Tran efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år.

Smoothie med fiskeolie fra Møller's Tran

Opskrift på jordbær smoothiebowl med fiskeolie

Samlet tid15 min
Ret: Brunch, Morgenmad

INGREDIENSER

 • 2 bananer modne
 • 200 g frosne jordbær
 • 15 g frisk ingefær
 • 2 tsk Møllers Tran (du kan både bruge den med citron-, frugtsmag og neutral smag)
 • 1 dl sødet mandelmælk (kan erstattes med andre slags mælk + honning)

Topping

 • 1 banan
 • ¼ mango
 • 2 spsk chiafrø
 • 1 håndfuld friske brombær
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

 • Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet masse og hæld den i en skål.
 • Skær banan og mango ud i mindre tern. Top smoothie bowlen med chiafrø, mango, banan og brombær.