Hjemmelavet aioli er nemmere at lave, end du tror. Basen tager udgangspunkt i en mayonnaise, og du har måske hørt, at sådan en let kan skille. Men det behøves ikke at være tilfældet! Det vigtigste i denne sammenhæng er, at bruge æggeblommer, der har stuetemperatur. Bruger du kolde æg, vil mayonnaisen nemmere skille. Tilsæt dernæst olien lidt efter lidt, indtil æggeblommerne har optaget olien.

Når mayonnaisen er klar, kan du selv vælge, hvilken variant du vil lave. Du kan spise den som den er, tilsætte hvidløg som her eller chili for at få en spicy chilimyao og estragon for at få den lækreste estragonmayo.

Spis mayonnaisen til fritter, som tilbehør til tapas med små foccacia brød, som spread i sandwichbrød eller hjemmelavede burgere.

Opskrift på hjemmelavet aioli

Samlet tid10 min
Ret: Dips, Tilbehør
Antal: 1 portion

INGREDIENSER

  • 4 pastauriserede æggeblommer stuetemperatur
  • 2 tsk salt
  • 3 dl rapsolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
Prøv Simple Feast måltidskassePrøv Simple Feast måltidskasse

FREMGANGSMÅDE

  • Pisk æggeblommer og salt stive med elpisker.
  • Tilsæt rapsolien i en tynd stråle mens du pisker videre, så æggeblommerne optager olien.
  • Pres hvidløgene og tilsæt dem sammen med dijonsennep og citronsaft.
  • Smag til med salt og hæld aiolien i en lufttæt beholder. Opbevar den på køl.