Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hjemmelavet aioli

Hjemmelavet aioli er nemmere at lave, end du tror. Basen tager udgangspunkt i en mayonnaise, og du har måske hørt, at sådan en let kan skille. Men det behøves ikke at være tilfældet! Det vigtigste i denne sammenhæng er, at bruge æggeblommer, der har stuetemperatur. Bruger du kolde æg, vil mayonnaisen nemmere skille. Tilsæt dernæst olien lidt efter lidt, indtil æggeblommerne har optaget olien.

Når mayonnaisen er klar, kan du selv vælge, hvilken variant du vil lave. Du kan spise den som den er, tilsætte hvidløg som her eller chili for at få en spicy chilimyao og estragon for at få den lækreste estragonmayo.

Spis mayonnaisen til fritter, som tilbehør til tapas med små foccacia brød, som spread i sandwichbrød eller hjemmelavede burgere.

Opskrift på hjemmelavet aioli

Du skal bruge (1 stort glas):

4 stuetempererede, pasteuriserede æggeblommer
2 tsk. salt
3 dl rapsolie
2 fed hvidløg
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommer og salt stive med elpisker.
  2. Tilsæt rapsolien i en tynd stråle mens du pisker videre, så æggeblommerne optager olien.
  3. Pres hvidløgene og tilsæt dem sammen med dijonsennep og citronsaft.
  4. Smag til med salt og hæld aiolien i en lufttæt beholder. Opbevar den på køl.
Christina Bønding

Ingen kommentarer endnu.

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *